Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI

 

31.3.2009 16:10:45

Başbakan Erdoğan: "Sonuç 2004'deki Oyumuzun Bir 2 Puan Aşağısında Çıkacak. Nerede Eksiğimiz, Nerede Yanlışımız Var İse Enine Boyuna Göre Değerlendireceğiz. Şuan ki Görüntüye Bakarsak, Bu Oranlar Bizi Tatmin Etmiş Değil. Erdoğan'dan Kabine Revizyonu Sinyali. Erdoğan'dan Güneydoğu Sitemi . Gördük Ki Hizmet Siyaseti Yeterli Olmadı. Kimlik Siyaseti Biraz Daha Ağır Bastı. Erdoğan'dan CHP Adaylarının Ankara ve İstanbul'daki Açıklamaları Tepki. İstanbul ve Ankara İle İlgili Adeta Bir Tahrik Yarışı Var. Şanlıurfa'da Kazanan Kişi Bizim Takım Oyunumuza Uyacak Bir İnsan Olmadığı İçin Aday Yapmadık, İlkelerimiz Uğruna Seçim Kaybetmeyi Göze Alan Bir Partiyiz.

 

 

İHA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şuanki görüntüye bakıldığında ortaya çıkan oranların kendisini tatmin etmediğini vurguladı. Erdoğan, "Eksiğimizi nasıl gidereceğimizin gayreti içerisinde olacağız. Bunu çözeceğimize inanıyorum" dedi. Erdoğan, kabinede revizyon sinyali vererek, "Kimse ila nihayet orada oturacak değil, bunlar değiştirebilir, değiştirilmelidir de" dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yerel seçimleri değerlendiren Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin 'Ortaya çıkan bu tablo sizi tatmin etti mi? Nasıl bir tablo var ortada?' yönündeki sorusu üzerine Erdoğan, "Hatırlarsanız seçim öncesi bir tablo ortaya çıktığında bununla ilgili tahminler sorulmuştu. Ben o zaman basın mensubu arkadaşlarıma iki kriterimin olduğunu söylemiştim. Bir tanesi 28 Mart 2004 seçimleridir. O seçimi bu seçimde yerel seçim bazında değerlendirdiğimi söyledim. Birinci kriter işliyor, nihai rakamları aldığımız zaman nerede duracağımız. Bir puan mı düşmüş, 2 puan mı düşmüş. Bunun dışında 22 Temmuz seçimleri ki milletvekili seçimleri il genel meclisi oylarında da orayı yakalamayı hedefleriz. Şuanda görünen o ki; 22 Temmuz'a aldığımız oyu alamadığımız görünüyor. 42 puanla ilgili olarak, onun 1-2 puan aşağısında bir netice ortaya çıkacak ki; ben onu da şu süreç içerisinde enine boyuna değerlendirmeleri yapacağız. Nerede bir eksiğimiz var, yanlışımız var. Niçin bundan fazla olmadı ona göre değerlendirmelerimizi yapacağız" dedi.
'Sizin ne kadar iddialı siyasetçi olduğunuzu biliyoruz. Bu rakamlar size yetti mi? Kabine revizyonu olduğunda seçim sonuçları etkili olur mu?' şeklindeki soruyu cevaplandıran Erdoğan, "Siyasetçinin bana göre iddiasız olanı olmaması gerekir. Varsa zaten siyaseti zaten yapmasın. Bu oranlar tabi ki şu andaki görüntüye bakarsak tatmin etmiş değil. Daha ileri olması gerekir. Dikkat edilirse tüm siyasi partilerin hedefi tek partidir. O da AK Parti. Bu mücadeleyi biz sadece parlamento içi ve dışı muhalefete karşı vermedik. Birçok medya gruplarına karşı verdik. Küresel finans krizinin olduğu bir dönemde böyle bir seçimi yaşadık. Böyle bir neticenin çıkmış olması. Sadece yerel yönetim değil. Sadece küresel finans krizinin bir iki başlığı konuşulmuştur. Buradaki eksiğimizi nasıl gidereceğiz. Buna rağmen bunun gayreti içinde olacağız. Seçimin neticesi meselesi değildir. Kabine değişiklik seçimle bağlantılı olarak da yapılabilir ama seçimle bağlantısı olmadan da yapılabilir. Gerekli olan bir şeyi değerlendirmelerimiz içinde yapar ondan sonra kabine böyle bir değişiklikle böyle bir adımı atarak yola devam etmek, grubumuz içinde anormal olmayacağı gibi, kabinedeki arkadaşlarım tarafından anormal olmamalıdır. Zaman zaman bu değişiklikleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kimse ila nihaye orada oturacak değil. Biz de oturmayacağız" dedi.

Diyarbakır, Van, Iğdır, Siirt gibi illerin kazanılamadığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "İşin başlığını şöyle atalım: Biz tabi yerel yönetim anlayışını bir kimlik siyasetiyle değerlendirilen anlayış olarak görmüyoruz. Yerel yönetim dediğiniz zaman bunun bir hizmet siyasetiyle alakası olması gerekir, bir eser siyasetiyle alakası olması gerekir. Bir eser ortaya koyacaksınız, şehirleri modernleştireceksiniz bunun karşısında oy olacaksınız. Gördük ki hizmet, eser siyaseti pek yeterli olmuyor. Kimlik siyaseti biraz daha ağır bastı. Bütün bunlara rağmen biz oturacağız bunun değerlendirmesini yapacağız. Trabzon olayına gelince zaten Trabzon'da merkezi yönetimle ilgili sonuca bakıyorsunuz muhteşem bir sonuç var. Yerel seçimde böyle bir netice bizi şaşırtmıştı. Bunu bekliyorduk. Çıkan tablo alarak daha açık ara olmalı. Trabzon 22 Temmuz seçimlerinde bunu açık, net ortaya koydu. Trabzon'dan böyle bir neticeyi almak bizi mutlu etti. Niğde'yi, Ardahan'ı alındı. Van, Siirt üzüldüğüm iller oldu. Bunun yanında Bitlis yine aynı şekilde devam etti.

Batıya geldiğimizde Manisa'da Balıkesir'de verilen hizmetler anlatılır gibi değil. Biz nasıl belediye teslim aldık. Nasıl şehirler meydana getirdik. Nasıl oldu bunların üzerinde çalışmalarımızı yapacağız" dedi. Bir gazetecinin seçim sonuçları açıklanırken, İstanbul ve Ankara'da açıklamalar olduğunu hatırlatması üzerine Erdoğan, "Antalya ile ilgili sonucu çok ama çok anormal buluyorum. Neticeye sayım var ayrı mesele. Antalya'ya gerçekten şahsım olarak 28 kere gidişim, hepsi hizmetlerin açılışı içindir.

Tarihinde görmediği hizmeti şu son 5 yıllık yerel yönetimde 6.5 yıllık bizim dönemimizde görmüştür. Bir Alanya-Antalya yolu bizden önceki iktidarlar, başlamışlar bırakmışlar. Gerçekten orada bu kadar hizmet demek ki karşılık bulmamış. Bundan dolayı üzüntülüyüm. Şuanda İstanbul ve Ankara ile ilgili maalesef bir tahrik yarışı var. Bize gelen mazbatalar var. Görüyorum ki Ankara ve İstanbul'da bir gölge düşürme gayretleri var. Belediye otobüsleri gitmiş, talep edilmiştir gitmiştir. Bunlarda bir şey aramanın anlamı yok. Işıklar söndü, söner. Serverlar çalışmıyor. Çalışmıyorsa muhatabına sor. Olayı kalkıp insanımızın vatandaşımızın demokratik tercihine gölge düşürme gayretine girmek çok çok yanlıştır. Böyleydi de böyle oldu deme noktasına getirme hakkına kimse sahip değildir. Ankara'da Melih Gökçek, İstanbul'da da Kadir Topbaş bey öndedir. Ben bu illerimiz için de seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz ilke partisiyiz. Biz şu anda Şanlıurfa'da seçimi kazanan adayı tekrar kendimize aday yapabilirdik.

Yapmadıysak takım oyununa uyabilecek bir insan olmadığı için aday yapmadık. Aynı şekilde Adana'da yaptık. Biz ilkemiz uğruna bazı şeyleri göze alabilecek bir partiyiz. Takım oyunu içerisinde yer alamayan insanların zaten bu yola devam etmesi de mümkün değildir. Bu, bizim partimizin de olmazsa olmaz koşuludur. Bundan sonra yolumuza bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

 

 

        

Bu habere 1 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337949

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber